Internationaal1 nov '20 09:47Aangepast op 1 nov '20 14:11

Ook Engeland gaat in gedeeltelijke lockdown

Auteur: Aäron Loupatty

Na Duitsland en Frankrijk gaat ook Engeland op slot om het coronavirus te bestrijden. De nieuwe lockdown gaat in vanaf donderdag en duurt ruim een maand, tot 2 december. Daarin wordt de bevolking opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven.

(AFP)

Alle niet-noodzakelijke winkels moeten in Engeland dicht blijven voor de komende vier weken. Ook de horeca, geloofshuizen en sportscholen moeten dicht blijven gedurende die periode. Wat verschilt ten opzichte van de eerste lockdown, is dat scholen en universiteiten open mogen blijven. Met deze maatregelen wil premier Boris Johnson voorkomen dat artsen en verplegers straks gedwongen worden om te kiezen welke patiënten nog behandeld kunnen worden en welke niet.

Luister ook | Ook Frankrijk komt met nieuwe Lockdown

Virus verspreid zich sneller dan meest sombere scenario's

Het virus verspreidt zich op dit moment oncontroleerbaar in het land en het gaat zelfs sneller dan in de meest negatieve verwachtingen van de wetenschappers. 'We moeten nederig zijn tegenover de natuur', zo stelde Johnson in een persconferentie. In het gehele Verenigd Koninkrijk zijn sinds het begin van de pandemie al meer dan een miljoen mensen besmet geweest met het coronavirus volgens de officiële cijfers.

Luister ook | Merkel bespreekt drie scenario's met deelstaten


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen