Internationaal5 nov '20 06:18Aangepast op 6 nov '20 16:13

Nog steeds geen duidelijkheid in VS

Auteur: BNR Webredactie

Een dag na de verkiezingen is nog steeds onbekend wie de nieuwe Amerikaanse president wordt. Er zijn nog vijf staten waar met spanning naar gekeken wordt. Met name wordt met grote interesse naar Arizona gekeken, al geven sommige media die al aan Biden.

Volg hier | Liveblog Amerikaanse verkiezingen

In Nevada staat Biden ook op voorsprong en dat is heel spannend, zegt Amerika-correspondent Jan Postma: In Nevada zijn 6 kiesmannen te vergeven, die zouden Biden aan 270 kiesmannen kunnen helpen. In Pennsylvania en Georgia loopt Biden ook in. 'Ik denk dat veel Amerikanen teleurgesteld naar bed gaan, hun geduld wordt op de proef gesteld', zegt Postma.

Trump slaat om zich heen

Trump vecht de uitslagen in de swing states aan. 'Trump slaat echt om zich heen', zegt BNR buitenlandcommentator Bernard Hammelburg, 'Hij begint overal processen: vanwege het post stemmen, vanwege het tijdstip dat stemmen nog aanvaard mogen worden en als het verschil slechts een paar duizend stemmen is - en dat is wel terecht, dan mag je om een hertelling vragen. In veel staten is het kantje boord'. 'Sue them when I can't get it', is een gevleugelde uitspraak van Trump. Als hij niet krijgt wat hij wil, stapt hij naar de rechter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen