Internationaal6 nov '20 17:45Aangepast op 7 nov '20 09:40

Waarom media wachten met het uitroepen van Biden als nieuwe president

Auteur: Aäron Loupatty

Er lijkt Joe Biden nog weinig in de weg te staan om de volgende president van de Verenigde Staten te worden. Maar de Amerikaanse nieuwsmedia wachten nog af om Biden definitief tot nieuwe president van de VS te bekronen.

Tot nu toe heeft alleen het het erkende onderzoeksbureau Decision Desk HQ Biden als winnaar uitgeroepen. 'Het is eigenlijk dé vraag van deze verkiezingen. Het is altijd nek-aan-nek, maar meestal zien de nieuwsorganisaties de bui al hangen en zeggen ze wie de winnaar is', zo stelt Amerikanist Ruth Oldenziel. 'In dit geval is iedereen bang voor Trump. Maar eigenlijk zitten alle nieuwsorganisaties te wachten wie als eerste zegt dat Trump verloren heeft. Dat wil niemand op zijn geweten hebben.'

Volg het laatste nieuws over de presidentsverkiezingen in ons liveblog

'Oorlog tussen Fox News en het Witte Huis'

Wat opvalt is dat Decision Desk HQ Biden al wel durft te zeggen dat Trump verloren heeft. 'Het zijn de onafhankelijke datajongens bij Fox News. Zij varen een onafhankelijke koers. Zij zeiden eerder al dat Arizona naar Biden ging.' Maar in het kamp van Trump is daar flink onvrede over, zo ziet Oldenziel. 'Daar zijn ze niet gelukkig mee in Trump-land. Daardoor is er een oorlog gaande tussen de nieuwsorganisatie en het Witte Huis', aldus Oldenziel.

Image
(EPA)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen