Internationaal23 dec '20 17:08

Trump weigert akkoord te gaan met steunpakket

Auteur: BNR Webredactie

Donald Trump is boos. Niet voor het eerst, vast ook niet voor het laatst, maar in dit geval is hij boos om een opmerkelijke reden. Het coronasteunpakket, waar onder andere 600 dollar voor een heleboel Amerikanen in wordt voorgesteld, gaat voor hem niet ver genoeg.

Het is een opmerkelijke situatie, zegt BNR- buitenlandcommentator Bernard Hammelburg. 'Donald Trump is in de laatste weken van zijn presidentschap van een rechtspopulist naar een linkspopulist veranderd.' Trump wil dat Amerikaanse burgers méér geld krijgen. Verder wil hij dat er mínder geld naar het buitenland en naar culturele instellingen gaat. Daarom wil hij zijn handtekening niet zetten.

 AFP
AFP (AFP)

Idiote situatie

Er ontstaat nu een 'idiote situatie', zegt Hammelburg. Volgens hem zijn juist de Democraten het helemaal eens met Trumps voorstel om meer geld in het het steunpakket te steken. Juist de Republikeinen houden de hand op de knip.

Toch denkt Hammelburg dat dit steunpakket het gaat halen. 'Dit compromis is door een overweldigende meerderheid in de beide huizen aangenomen, hierdoor kan het zomaar zijn dat dit voorstel veto-proof is. Bij een nieuwe stemming zal dit allemaal in het gelid vallen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen