Internationaal6 jan '21 06:58Aangepast op 6 jan '21 08:06

Strengere lockdown Duitsland, maar deelstaten kiezen voor uitzonderingen

Auteur: BNR Webredactie

De lockdown in Duitsland wordt aangescherpt en verlengd tot in ieder geval 31 januari. Er kan besloten worden om inwoners te verbieden om verder dan 15 kilometer van hun woonplaats te reizen, als er teveel besmettingen zijn in een gebied.

De Duitsers mogen ook nog maar met minder mensen fysieke contact hebben. Tot nog toe mochten twee huishouden in groepen te vijf personen samenkomen, dat wordt verkleind tot maximaal één ontmoeting met een persoon uit een ander huishouden. Bedrijven worden ook aangemoedigd om hun personeel thuis te laten werken.

De grens van 15 kilometer geldt voor gebieden waar het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners te hoog zou zijn. 'Het gaat om hotspots waar meer dan 200 besmettingen per honderdduizend mensen zouden zijn. In dat geval gaat het vooral om plaatsen in het Oosten van Duitsland en minder in de Nederlandse grensstreek', zegt correspondent Derk Marseille. Toch lijkt het erop dat er ook uitzonderingen zullen komen voor sommige gebieden. 'Het lijkt er nu al op, de ochtend na het overleg, dat sommige deelstaten uitzonderingen zullen gaan maken.'

(AFP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen