Internationaal10 feb '21 12:25Aangepast op 10 feb '21 13:08

Trump woest op eigen advocaten

Auteur: BNR Webredactie

Oud-president Donald Trump is woedend over het optreden van zijn advocaten op de eerste dag van zijn tweede impeachmentprocedure.Het team van oud-president Donald Trump kreeg veel kritiek te verduren na een 'rammelend betoog'. De Senaat concludeerde ondertussen via een stemming dat het impeachmentproces grondwettelijk is, en dus gewoon door kan gaan.

Advocaten David Schoen (L), en Bruce Castor Jr.
Advocaten David Schoen (L), en Bruce Castor Jr. (Andrew Harnik AFP)

Beluister ook | Amerika Podcast | #62 De impeachment show

Oud-president Donald Trump schreeuwde naar het televisiescherm. Dat zeggen mensen in zijn omgeving. Nu Trump geen toegang meer heeft tot Twitter komen de berichten over zijn reactie op het eerste optreden van zijn team advocaten niet meer rechtstreeks van de oud-president. 'Iemand omschreef het als 'op een schaal van een tot tien was Trumps boosheid een acht.' Dat had te maken met een weinig overtuigend en echt een heel warrig verhaal van met name zijn eerste advocaat, Bruce Castor. Die was echt slecht voorbereid. Er was af en toe geen touw aan vast te knopen. Het zag er echt niet goed uit', zegt Amerikacorrespondent Jan Postma.

Indicatie

En dan zijn er nog de zes Republikeinen die met de Democraten hebben meegestemd om de impeachmentprocedure grondwettelijk te verklaren. Dat brengt het totaal op 56 senatoren voor en 44 tegen. Dat is genoeg om de procedure te starten. 'Je kan het zien als een indicatie voor steun voor die impeachment. Er zijn 17 Republikeinen en alle 50 Democraten nodig om Trump te veroordelen. De conclusie na vandaag is: ondanks die hele zwakke dag voor Trumps team is de veroordeling nog steeds heel ver weg. De Democraten hadden wel een solide verhaal.'

Beluister ook | Belangrijke dag Trumps impeachementproces


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen