Internationaal15 feb '21 10:55

Britten stoppen reizigers in quarantainehotels

Auteur: BNR Webredactie

Geen land in Europa waar het aantal coronadoden percentueel gezien zo hoog ligt als in het VK. Maar de vaccinatiestrategie van de Britse regering plus de strenge, derde lockdown lijken eindelijk succes te boeken. Om nieuwe varianten te vermijden moeten vanaf vanochtend alle Ierse en Britse reizigers uit 33 risicolanden verplicht in quarantainehotels.

London Heathrow Airport
London Heathrow Airport (Justin Talles/ AFP)

Luister ook | Schiphol verwerkt nog 35.000 passagiers per dag

'Verreweg het grootste enthousiasme voor de grenssluitingen is te vinden in de hotels bij de Britse luchthavens', zegt correspondent Lia van Bekhoven. Vandaag begint een bijzondere quarantaine-verplichting voor Britten en Ieren. Als zij terugkeren naar Engeland vanuit één van de 33 landen die op een rode lijst staan moeten zij in een hotel in quarantaine.

Luister ook | Tegenover Brits vaccinatiesucces staat hoge sterfte

Op de rode lijst staan onder andere Portugal, Brazilië en Zuid-Afrika. Het verplichte hotelbezoekje van 10 dagen in door de overheid aangewezen hotels moet van tevoren worden geboekt en kost 1.750 pond (dus zo'n 2.000 euro). Nog duurder is om niet in quarantaine te gaan, de boetes lopen tussen de 5.000 en 10.000 pond. Liegen over het feit dat je in een 'rood' land bent geweest kan je tot 10 jaar in de cel kosten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen