Internationaal26 mrt '21 12:43

Biden zet vaart achter vaccinaties

Auteur: BNR Webredactie

President Biden wil dat er voor de 100ste dag van zijn presidentschap 200 miljoen coronaprikken zijn gezet. Dat zei hij tijdens zijn eerste officiële persconferentie. Het is een verdubbeling van het oorspronkelijke doel.

(AFP)

Luister ook | Postma in Amerika: Bidens cruciale persconferentie

Het oude doel werd al snel gehaald, maar om die 200 miljoen te halen moet de priksnelheid wel omhoog, zegt correspondent Jan Postma. Maar dat kan volgens Biden. Wat opviel tijdens de persconferentie was dat de aanwezige journalisten geen enkele vraag stelden over de coronapandemie. En dat terwijl er nog steeds besmettingen zijn, er nog steeds doden vallen en de economische schade nog goed voelbaar is.

Tweede termijn

De 78-jarige president zei ook dat hij in 2024 voor een tweede termijn wil gaan. Of dat lukt, is nog maar de vraag, maar Postma denkt dat hij het ook zegt om zijn eigen positie niet te verzwakken. Als Biden nu zou zeggen dat hij over vier jaar niet verder wil, zou het alleen nog maar gaan over wie hem moet opvolgen. Daar zit hij niet op te wachten; hij wil al z'n plannen nog tot uitvoering brengen.

Luister ook | Bernard Hammelburg | vaccinnationalisme


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen