Internationaal24 apr '21 13:57Aangepast op 25 apr '21 13:12

Navalny stopt met hongerstaking

Auteur: BNR Webredactie

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny stopt met zijn hongerstaking. Hij begon daar ruim drie weken geleden mee, omdat zijn rug- en beenklachten niet goed behandeld zouden worden in ]de gevangenis waar hij tweeënhalf jaar moet uitzitten.

(Photo by Liza Pooor on Unsplash)

Navalny's verzoek om zich door zijn eigen artsen te laten behandelen werd geweigerd, zegt buitenlandcommentator Bernard Hammelburg. Hij werd tot nu toe behandeld door gevangenisartsen, die hij zag als praatpalen van het Kremlin. 'Nu is een tussenoplossing gevonden, et een arts van buiten. en al is dat niet zijn eigen arts, deze vertrouwt Navalny.

Luister terug | Ruzie Rusland-VS loopt uit de hand

De protesten waren niet zo groot als mogelijk verwacht, maar ze waren wel op veel plekken: van Vladivostok tot Moskou. 'Hij zei in een Instagram-boodschap dat hij ot tranen toe geroerd was door al die mensen. Er zaten ook mensen bij die zelf in hongerstaking gingen, dus hij had een beetje bereikt wat hij wilde. De grote vrees van Poetin is dat Navalny bij de parlementsverkiezingen weer mensen aanmoedigt om op andere partijen dan die van Poetin te stemmen. En dat is in het verleden een paar keer aardig gelukt.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen