Internationaal11 mei '21 07:52Aangepast op 11 mei '21 16:07

'Drielandenbubbel kan onderling toerisme stimuleren'

Auteur: BNR Webredactie

Het kabinet moet een drielandenbubbel serieus in overweging nemen. Zeker als het coronapaspoort niet van de grond komt, kan een bubbel met Duitsland en België in ieder geval de komst van bezoekers uit die landen veiligstellen, bepleit de NBTC Holland Marketing, het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen.

Jos Vranken, algemeen directeur van NBTC, gaat deze week nogmaals met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat over een drielandenbubbel in gesprek. Frank Oostdam van ANVR laat aan BNR weten dat hij gecharmeerd is van het idee, maar het mag de ontwikkeling van een corona check app met gelijkgezinden niet in de weg staan, zegt hij. Oostdam wil daar nadrukkelijk ook een land als Italië bij betrekken.

Luister terug | Kabinet stelt besluit versoepelingen uit

Drielandenpunt
Drielandenpunt

Deze week gaan ook de onderhandelingen over een coronapaspoort verder. Gisteren voerden ambtenaren onderling technische gesprekken en vandaag komen de Europese Commissie, de Raad van de Europese Unie en het Europees Parlement bijeen om verder te praten over het certificaat waarmee veilig en vrij gereisd kan worden tijdens de rest van de coronacrisis. De EU-lidstaten en IJsland vormen op initiatief van de EC een platform dat de werking van verschillende apps checkt.

Luister terug | Fieldlab: Evenementen kunnen weer veilig starten


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen