Internationaal11 mei '21 14:00Aangepast op 12 mei '21 05:55

Conflict tussen Palestijnen en Israëliërs verre van over

Auteur: BNR Webredactie

De gemoederen lopen steeds hoger op tussen Israël en de Palestijnen in de Gazastrook. Wat begon met een protest tegen het uitzetten van Palestijnse gezinnen uit een buurt in Jeruzalem is inmiddels ontaard in een continue raketregen aan de beide kanten. ‘Mijn raketmelder gaat bijna elk moment van de dag af’, zegt Midden-Oosten correspondent van de Telegraaf Ralph Dekkers.

Beide kanten vuren een vijftigtal raketten per dag af op elkaar. Zowel Israël als Hamas, de organisatie die de Palestijnse kant vertegenwoordigt in dit conflict, denkt dat het dispuut nog zeker een aantal dagen zal duren. ‘Israël heeft al een naam gegeven aan de operatie, dat is natuurlijk nooit goed nieuws’, meldt Dekkers.

Osama Baba/APA Images
Osama Baba/APA Images

De vraag blijft of het conflict verder zal escaleren. Hamas heeft gisteren een waarschuwingssalvo van zeven raketten op Jeruzalem gelost. Na deze actie is het tot op heden redelijk rustig gebleven. Behalve in de regio rondom de Gazastrook, maar daar wordt altijd wel gevochten. Internationale grootmachten zoals de VS en de Europese Unie hebben aangegeven dat de twee betrokken partijen resoluut moeten stoppen met het uitlokken van verdere conflicten.

Luister terug | Vredesakkoord Midden-Oosten: nieuwe machtsverhoudingen, exit Palestina


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen