Internationaal25 jun '21 08:59

Infrastructuurplan Biden maakt goede kans

Auteur: BNR Webredactie

Een belangrijke doorbraak voor de Amerikaanse president Biden. De onderhandelingen over een omvangrijk infrastructuurplan gaan de goede kant op. Intussen kan hij rekenen op de steun van de Republikeinen.

Ingestorte voetgangersbrug bij Washington
Ingestorte voetgangersbrug bij Washington

Na maanden gesteggel is nu besloten om 559 miljard dollar te investeren in infrastructuur. Maar volgens correspondent Jan Postma zijn er nog wat haken en ogen, waardoor je je kunt afvragen of er wel echt een deal is. Ze weten namelijk nog niet waaraan ze het geld precies willen uitgeven; iedere senator vecht natuurlijk voor de eigen staat.

Eerder plan

Daarnaast koppelen de Democraten dit plan aan het eerdere grote sociale plan van Biden van 6000 miljard dollar. In dat plan komen heel veel zaken terug, zoals kinderopvang en klimaat. En dat is nou juist waar de Republikeinen helemaal niet zo enthousiast over zijn. Het kan dus nog wel even duren voordat dit infrastructuurplan erdoor is.

Voetgangersbrug

Deze week was in Washington nog een duidelijk voorbeeld te zien van de slechte staat waarin de Amerikaanse infrastructuur verkeert. Een vrachtwagen reed tegen een betonnen voetgangersbrug, waarna die hele brug naar beneden kwam. Net als veel andere bruggen had deze brug tien jaar achterstallig onderhoud. Dat was bekend, en toch was de brug nog volop in gebruik.

Luister ook | Biden wil belastingen bedrijven verhogen voor zijn 'New Deal'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen