Internationaal26 jun '21 08:50

Amerika tast in het duister bij tientallen ufo-meldingen

Auteur: BNR Webredactie

Bij tientallen ufo-meldingen die het Amerikaanse ministerie van Defensie ontving sinds 2004, tast de instantie in het duister. Er zijn sindsdien in totaal 144 meldingen gedocumenteerd van ufo's, maar slechts één melding is min of meer opgehelderd.

Men sluit niet uit dat van de 143 onduidelijke meldingen sommige 'ongeïdentificeerde vliegende objecten' van buitenaardse afkomst zijn. Dit heeft het ministerie van Defensie in Amerika bekendgemaakt in een langverwacht rapport. De waarnemingen 'ontberen waarschijnlijk een enkele verklaring'. De dienst erkent momenteel over onvoldoende informatie te beschikken 'om de gedocumenteerde incidenten toe te kunnen schrijven aan specifieke verklaringen'.

De Verenigde Staten waarschuwen voor de onbekende objecten. 'Het is duidelijk een veiligheidsprobleem voor vluchten en ze vormen mogelijk een uitdaging voor de Amerikaanse nationale veiligheid', zo staat in het rapport. In het rapport staan ook enkele gevallen die eerder aan het licht kwamen in een video van luchtmachtpiloten die door het Pentagon werd vrijgegeven. Daarin zijn raadselachtige vliegtuigen voor de Amerikaanse oost- en westkust te zien die met een snelheid en beweegbaarheid vliegen die bekende luchtvaarttechnologieën overtreffen. Ook lijken ze geen duidelijke vorm van voortstuwing te hebben.

Buitenaards leven

Een hoge Amerikaanse functionaris, die werd gevraagd of een mogelijke verklaring buitenaards leven is, zei: 'Dat is niet het doel geweest, om elke vorm van zoektocht naar buitenaards leven te evalueren. Van de 144 meldingen waarmee we te maken hebben, hebben we geen duidelijke aanwijzingen dat er een niet-aardse verklaring voor is.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen