Internationaal19 jul '21 08:04

'Freedom Day' in het VK

Auteur: BNR Webredactie

Het staat aangekondigd als de dag van de vrijheid. Bijna alle covidbeperkingen worden vandaag in Engeland opgeheven, terwijl de besmettingen stijgen. Geen enkel ander land heeft in zulke omstandigheden de remmen losgelaten. In Londen waarschuwen artsen voor een covidexplosie. Daarbuiten wordt Engelands experiment veroordeeld als een gevaar voor de wereldgezondheid, en de Engelsen zelf zijn onzeker over wat te doen'.

In het Verenigd Koninkrijk is het vandaag Freedom Day, de dag waarop de Britse regering de laatste coronarestricties laat varen. Zo is er geen mondkapjesplicht meer en ook de anderhalve meterregel wordt losgelaten. Ook mag iedereen naar nachtclubs en evenementen zonder toegangstest of vaccinatiebewijs.

De Wereldgezondheidsorganisatie noemt het nu loslaten van de beperkingen onverantwoord. Want ook in het Verenigd Koninkrijk loopt het aantal coronabesmettingen flink op. Het zijn er 50.000 per dag. Premier Johnson waarschuwt wel voorzichtig te blijven. Een oproep die de Engelsen niet onbewogen laat, zo hoort correspondent Lia van Bekhoven.

(Alberto Pezzali AP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen