Internationaal5 okt '21 15:00Aangepast op 2 jan '22 21:37

De EU-Factcheckrubriek van BNR zoekt een stagiair!

Auteur: Diederik de Groot

BNR zoekt een stagiair voor de EU-Factcheckrubriek! En dat is veel meer dan alleen maar meekijken; bij BNR mag je ook echt aan de slag.

Tijdens deze stage ga je bij BNR op de buitenlandredactie werken aan de wekelijkse factcheckrubriek. In deze rubriek wordt een EU-gerelateerd onderwerp aan een factcheck onderworpen. Je bedenkt samen met onze Europaverslaggever de onderwerpen, doet research, spreekt deskundigen en betrokkenen en neemt gesprekken met ze op en schrijft webartikelen. Ook zorg je voor de verspreiding van de factchecks op sociale media.

Wie ben jij?

- Je bent leergierig, nieuwsgierig en kan doorpakken wanneer het nodig is.

- Je hebt interesse in radiomaken, artikelen schrijven, journalistiek onderzoek en het buitenland.

Je hebt goed gevoel voor nieuws en zet alles op alles om het boven tafel te krijgen.

- Je bent niet bang om de telefoon te pakken.

Wij willen het nieuws binnen onze redactie vanuit verschillende perspectieven bekijken. Daarom nodigen we uitdrukkelijk stagiaires van alle achtergronden uit om te reageren.

BNR

BNR is een nieuwszender met nét iets meer aandacht voor nieuws over ondernemen en economie. Het redactieteam is jong, enthousiast en zit in Amsterdam, vlakbij het Amstelstation.

Interesse?

Stuur dan een mail met korte motivatie en je cv naar Geert Jan Hahn: geertjan.hahn@bnr.nl.

Let op: je kunt alleen bij BNR stage lopen als je bent ingeschreven bij een opleiding! Stagiairs ontvangen maandelijks een stagevergoeding.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen