Internationaal19 nov '21 12:53

Duitsland: vanaf zondag is Nederland hoogrisicogebied

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

Duitsland wijst Nederland vanwege de vele coronabesmettingen in het land vanaf zondag weer aan als een hoogrisicogebied. Reizigers vanuit Nederland moeten zich voor vertrek naar Duitsland via internet registreren bij de Duitse autoriteiten en bij aankomst in quarantaine als ze geen vaccinatie- of herstelbewijs kunnen uploaden.

(EPA / Clemens Bilan / Pool)

De quarantaineperiode duurt tien dagen, maar kan vanaf de vijfde dag met een coronatest vroegtijdig worden beëindigd. De inreisbeperkingen gelden voor alle mensen die in de tien dagen voor hun aankomst in een hoogrisicogebied zijn geweest. Bonaire, Sint Eustatius en Saba hebben die status al sinds eind juli.

Duitsland eist van iedereen vanaf 12 jaar, ongeacht waar ze vandaan komen, een coronabewijs als zij het land in reizen of op doorreis zijn. Dat mag een vaccinatie- of herstelbewijs zijn, maar ook een recente coronatest. Reizigers zonder de juiste documenten kunnen worden beboet. Er gelden uitzonderingen voor mensen die bijvoorbeeld voor hun werk of opleiding de grens over gaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen