Internationaal8 jan '22 10:54

Citigroup gaat ongevaccineerde medewerkers ontslaan

Auteur: BNR Webredactie

De Amerikaanse bank Citigroup gaat werknemers die op 14 januari nog niet zijn ingeënt tegen Covid-19 met onbetaald verlof sturen en aan het eind van de maand zelfs, tenzij ze een vrijstelling krijgen. Dit meldt CNN op basis van gesprekken met ingewijden. De Amerikaanse bank kondigde in oktober haar plan aan om nieuwe vaccinatieregels op te leggen en wordt nu de eerste grote instelling op Wall Street die een strikt vaccinatiemandaat doorvoert.

De stap komt op een moment dat de financiële sector worstelt met de vraag hoe werknemers weer veilig naar kantoor kunnen nu de uiterst besmettelijke omikron-variant zich als een olievlek uitbreidt. Andere grote Wall Street-banken, waaronder Goldman Sachs, Morgan Stanley en JPMorgan Chase, hebben sommige ongevaccineerde werknemers opgedragen thuis te werken, maar nog geen enkele bank gaat zo ver als Citigroup.

Meer dan 90 procent van de Citigroup-werknemers heeft zich tot nu toe laten vaccineren en dat percentage stijgt snel, aldus de bron. Bij de bekendmaking van haar beleid zei Citigroup ook dat zij vrijstellingen op religieuze of medische gronden, of andere aanpassingen door de staats- of lokale wetgeving, van geval tot geval zou beoordelen.

Gerelateerde artikelen