Internationaal14 jan '22 08:13

Australië trekt visum tennisser Novak Djokovic alsnog in

Auteur: BNR Webredactie

De Australische immigratieminister Alex Hawke heeft het visum van Novak Djokovic ingetrokken. De Servische tennisser zal Australië waarschijnlijk zo snel mogelijk moeten verlaten en zal daardoor niet meedoen aan de Australian Open, die maandag begint.

Novak Djokovic
Novak Djokovic (ANP / AFP / Martin Keep)

Hawke noemt het 'in het belang van de Australische gemeenschap' dat het visum van Djokovic wordt ingetrokken. De Servier vloog vorige week naar Australië in de veronderstelling dat hij vanwege het bewijs van een recente coronabesmetting 'gewoon' kon deelnemen aan het toernooi.

Op de luchthaven werd hij vervolgens vastgehouden omdat hij geen goede reden kon geven waarom hij niet was gevaccineerd, het bewijs van zijn recente besmetting bleek niet voldoende voor een medische vrijstelling. Djokovic stapte naar de rechter die oordeelde dat hij gelijk had, onder meer omdat het hoofd van de medische dienst van de Australische tennisbond zei dat hij een 'medische uitzondering van vaccinatie' had vanwege zijn recente besmetting. maar daar heeft Hawke blijkbaar geen boodschap aan.

Luister ook | Australisch putdeksel


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen