Internationaal6 feb '22 12:16

China heeft te weinig souvenirs van olympische mascotte

Auteur: ANP

Chinese fans van de Olympische Spelen hebben in hun zoektocht naar souvenirs te maken met lange wachtrijen en teleurstellingen. De autoriteiten geven toe dat er te weinig hebbedingetjes zijn gemaakt met de beeltenis van de olympische mascotte, de populaire pandabeer Bing Dwen Dwen.

Vanwege de coronaregels is het grotendeels onmogelijk voor fans om de Spelen bij te wonen. Veel Chinezen moeten dus genoegen nemen met de aankoop van een speelgoedpanda als aandenken. Het lijkt China echter niet te lukken om voldoende souvenirs te maken om te voldoen aan de vraag.

Pandatekort

Chinese media maken melding van lange rijen bij de belangrijkste souvenirwinkel in de hoofdstad Beijing. Ook op onlineverkoopsites zou Bing Dwen Dwen al niet meer te krijgen zijn. Op het Chinese sociale medium Weibo eisen gebruikers massaal dat de overheid iets doet aan het 'pandatekort'. Zij willen dat slechts één souvenir per huishouden mag worden verkocht.

Luister ook | Groots afscheid van Kramer en Wüst

De Chinese organisatoren van het sportevenement wijten het tekort aan het Chinese nieuwjaar, dat samenvalt met de Spelen. Vanwege die vakantieperiode hebben veel fabrieksmedewerkers vakantie, wat de productie en levering van de souvenirs beïnvloedt. De autoriteiten beloven dat wordt gewerkt aan een oplossing voor het tekort van het aantal pandabeer-souvenirs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen