Internationaal15 feb '22 21:56

Cyberaanvallen Oekraïne breiden uit

Auteur: BNR Webredactie

In Oekraïne worden banken en ministeries getroffen door grootschalige DDOS-aanvallen. Onder meer het Ministerie van Defensie en twee grote Staatsbanken zouden zijn platgelegd. Inmiddels zouden meerdere banken het doelwit zijn.

'De agressor heeft zijn toevlucht genomen tot tactieken van kinderachtige trucs', aldus de autoriteiten. Media reppen over zeer krachtige aanvallen. Het kan tot een totale uitval van onlinediensten leiden. Op het

vlak van defensie deden meerdere websites het niet.

De Oekraïense minister van Digitale Transformatie zegt op Telegram: 'Zeer krachtige aanval begon vanavond rond 20.00 uur. Aanvallen kwamen eerst uit Rusland en China. Werden afgeslagen. Daarna uit Tsjechië en Oezbekistan. Ook afgeslagen.'

Terugtrekking

Eerder vandaag trokken juist Russische militairen weg van de gren met Oekraïne, waarmee het nog steeds onduidelijk is of de Russen met wapens buurland Oekraïne willen aanvallen.

Vorige maand was het ook al raak. Toen werden tientallen websites van ministeries en instellingen platgelegd. Kiev zei toen over bewijs te beschikken dat de Russen erachter zaten.

Gerelateerde artikelen