Internationaal15 feb '22 17:53Aangepast op 26 sep '22 12:31

Prins Andrew treft schikking in misbruikzaak

Auteur: BNR Webredactie

De Britse prins Andrew heeft een schikking getroffen in de zaak over seksueel misbruik die tegen hem is aangespannen. In de Verenigde Staten had Virginia Giuffre de prins aangeklaagd voor seksueel misbruik toen ze nog minderjarig was. In een brief die haar advocaat naar de rechter heeft gestuurd, wordt duidelijk dat er een schikking is getroffen tussen de vrouw en de prins.

Hoeveel geld er gemoeid is met de schikking, is onduidelijk, schrijft The New York Times. Andrew zou in elk geval hebben toegezegd een 'forse donatie' te doen aan een organisatie die opkomt voor 'de rechten van slachtoffers'.

(EPA)

Jeffrey Epstein

Giuffre stelt een van de slachtoffers te zijn van de omstreden multimiljonair Jeffrey Epstein, die zich in 2019 van het leven beroofde voordat hij kon worden berecht. De vrouw zou als minderjarige tiener door Epstein zijn 'uitgeleend' aan Andrew. Ze had naar eigen zeggen herhaaldelijk seks met de prins. Die heeft dat steeds ontkend.

Andrew had tevergeefs geprobeerd de door Giuffre aangespannen misbruikzaak in New York te blokkeren. De rechter besloot vorige maand dat het proces kon doorgaan. Dat betekende dat de prins onder ede gehoord zou kunnen worden over de beschuldigingen.

Lees ook | Deutsche Bank schikt met beleggers over laks toezicht op Epstein


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen