Internationaal21 mrt '22 14:25

KLM: komende zomer in Europa bijna op pre-coronaniveau

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

KLM vliegt de komende maanden binnen Europa 'bijna weer op het niveau' van voor de coronacrisis. Naar eigen zeggen profiteert de luchtvaartmaatschappij van de coronaversoepelingen die zijn doorgevoerd in Nederland en in andere lidstaten van de Europese Unie. Vluchten naar Kiev, Sint-Petersburg en Moskou worden voorlopig niet uitgevoerd door de oorlog in Oekraïne en de sluiting van het Russische luchtruim.

Image
(Unsplash)

Vanaf eind maart biedt KLM wereldwijd 167 rechtstreekse bestemmingen aan: 96 Europese- en 71 intercontinentale bestemmingen. Het zomerschema loopt tot eind oktober. Het gaat komende zomer in Europa om 16,7 miljoen beschikbare vliegtuigstoelen, wat een uitbreiding van 10 procent op jaarbasis betekent.

17 procent

Intercontinentaal gaat het zelfs om een uitbreiding van de capaciteit met 17 procent. Vooral sinds de heropening van de Verenigde Staten als bestemming is de vraag naar tickets toegenomen. Naar de VS wordt komende zomer even vaak gevlogen als in 2019, het jaar voordat corona uitbrak.

Het aantal bestemmingen is daarbij uitgebreid tot twaalf. De Texaanse hoofdstad Austin maakt het dozijn in de VS vol, nadat ook de vluchten naar Salt Lake City weer worden aangeboden. Ook naar Zuid-Amerika is op het merendeel van de routes de capaciteit weer nagenoeg op het niveau van voor corona.

Lees ook | Deel KLM-medewerkers blootgesteld aan te veel chroom-6

Strikte inreisregels

Als het gaat om reisbeperkingen merkt KLM nog een groot verschil in Azië. China hanteert namelijk nog strikte inreisregels. Verder maken vluchten naar Japan en China een tussenstop in Seoul, omdat om Rusland heen moet worden gevlogen. De vluchten duren ook anderhalf tot tweeënhalf uur langer. Azië blijft volgens KLM een belangrijke markt als het gaat om vracht.

Lees ook | Europese vliegtickets naar Azië duurder door sluiten Russisch luchtruim


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen