Internationaal30 mrt '22 13:42Aangepast op 30 mrt '22 15:12

China en Rusland veroordelen westerse sancties om oorlog Oekraïne

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

China en Rusland veroordelen de 'illegale en contraproductieve' sancties die westerse landen hebben opgelegd aan Moskou vanwege de oorlog in Oekraïne. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov voerde gesprekken met zijn ambtgenoot Wang Yi in de Chinese provincie Anhui.

(ANP / EPA)

De Russische minister Lavrov was voor het eerst in China sinds de invasie ruim een maand geleden. De gesprekken vonden plaats in de oostelijke provincie Anhui. China heeft daar in de stad Huangshan twee dagen van overleg over Afghanistan georganiseerd, waarbij ook onder meer de VS, Pakistan en de Taliban aanschuiven.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over de oorlog in Oekraïne

'Gezamenlijke stem'

Nu de Russen steeds meer zijn geïsoleerd op het wereldtoneel zoekt Rusland steun bij China. Tijdens het overleg spraken de twee ministers af hun 'strategische partnerschap' te versterken en 'met gezamenlijke stem' te spreken over mondiale kwesties. Volgens Lavrov leiden de twee landen de weg naar een 'eerlijkere en democratischere wereldorde'.

Wang merkte op dat de onderlinge relatie de 'test van internationale turbulentie heeft doorstaan'. Volgens hem is er 'geen limiet aan de Chinees-Russische samenwerking en onze inspanningen om vrede te bereiken, en veiligheid te waarborgen'.

Lees ook | 'China en Rusland zijn geen bloedbroeders, het is een verstandshuwelijk'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen