Internationaal12 apr '22 17:01Aangepast op 12 apr '22 20:33

Meerdere gewonden bij schietpartij in metrostation New York

Auteur: BNR Webredactie

In een metrostation in de New Yorkse wijk Brooklyn zijn dinsdagochtend lokale tijd meerdere mensen neergeschoten. Media melden dat zeker vijf personen zijn neergeschoten. In totaal zouden er minstens dertien gewonden zijn.

'De laatste berichten zijn ook dat er iemand in kritieke toestand is, maar dat is nog niet bevestigd. Er zouden ook rookbommen zijn afgegaan tijdens het schieten', zegt correspondent Jan Postma tegen BNR.

De politie is op zoek naar een man met een oranje vest en een gasmasker en verzoekt getuigen zich te melden. 'De dader is nog op de vlucht. Er wordt hier gespeculeerd dat hij het vest droeg om te laten lijken dat hij aan het werk was. Alsof hij wat klusjes ging doen in het metrostation', zegt Postma.

Of het om een aanslag gaat, weet Postma niet. 'Dat is wel waarover gespeculeerd worden. Wat is de reden? Wat is hier gebeurd? Het ligt heel ingewikkeld. De dader droeg een gasmasker en was voorbereid. Maar we weten het gewoon nog niet.'

Explosieven

Er werden ook explosieven gevonden, maar de politie meldde later op Twitter dat er 'op dit moment geen actieve explosieven' zijn. Het incident was tijdens de ochtendspits in het station 36th Street in de buurt Sunset Park van Brooklyn.

De autoriteiten kwamen in actie na een melding van rook in het station en na een melding dat een persoon was neergeschoten. De politie onderzoekt of de rook door een rookbom ontstond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen