Internationaal21 apr '22 15:39Aangepast op 21 apr '22 16:16

Spanje stuurt extra militaire steun naar Oekraïne

Auteur: Jorn Lucas

Spanje stuurt extra hulp naar Oekraïne. Zo gaan er onder meer 200 ton munitie en militaire goederen richting het door Russische aanvallen getroffen land. Dat heeft premier Sánchez bekendgemaakt tijdens een bezoek aan president Zelenski in Kiev.

Pedro Sánchez heeft tijdens zijn bezoek aan Oekraïne laten weten geschokt te zijn door de 'verschrikking en gruweldaden van Poetins oorlog'. Verder zegt hij 'de Oekraïners niet alleen te laten'.

De Deense premier, Mette Frederiksen, maakte tijdens hetzelfde bezoek bekend dat haar land nog een 90 miljoen dollar aan militaire steun gaat geven. Het totaal komt daarmee op 146 miljoen dollar.

Tekst gaat verder onder de tweet

In de video op Twitter is Sánchez te zien met zijn Deense ambtgenoot Mette Frederiksen in de getroffen stad Borodjanka, ten noordwesten van de hoofdstad Kiev. Op de dag van het bezoek zijn daar opnieuw dode burgers gevonden.

Volg de laatste ontwikkelingen rondom Oekraïne via ons liveblog

Het Russische leger is deze maand weggetrokken uit de omgeving van Kiev. In heel de regio Kiev zijn volgens een Oekraïense functionaris tot dusver meer dan duizend lichamen gevonden. De slachtoffers zijn 'gedood of doodgemarteld', stelt de gouverneur.

(ANP / EPA)

Lees ook | Nederland stuurt zwaardere wapens naar Oekraïne

De twee premiers arriveerden donderdagochtend in de Oekraïense hoofdstad. Zij hebben tijdens hun bezoek aan het door oorlog getroffen land een ontmoeting met president Volodimir Zelenski, die in Kiev eerder al andere Europese leiders ontving.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen