Internationaal25 apr '22 16:44Aangepast op 26 apr '22 08:14

'Coronalockdown in Peking goed mogelijk'

Auteur: BNR Webredactie

In Peking maken inwoners zich grote zorgen om een mogelijke coronalockdown. In de Chinese stad wordt massaal gehamsterd. Daarnaast hebben ongeveer 3,5 miljoen bewoners van een groot district te horen gekregen dat zij zich meerdere keren moeten laten testen. In Shanghai geldt nog steeds een strenge lockdown.

‘De regering houdt nu een persconferentie over de stand van zaken in de Chinese hoofdstad, maar het lijkt op een standaard update over wat nu de vervolgstappen zijn', zegt BNR-correspondent Anouk Eigenraam.

(Unsplash)

Een nieuwe lockdown in Peking is volgens de correspondent 'heel realistisch'. 'Er zijn hier continu lockdowns. Shanghai zit bijvoorbeeld al drie weken in lockdown.' Ze vervolgt: 'Ik denk dat de autoriteiten hier ook gewoon controle over willen hebben. Niemand zit er namelijk op te wachten dat het uit de hand loopt, zoals in Shanghai met op een gegeven moment 20.000 gevallen per dag', zegt Eigenraam.

'Ik kan het niet voorspellen. Vandaag moest iedereen testen. Als daaruit komt dat er heel veel gevallen zijn, is een nieuwe lockdown heel realistisch. Het kan ook dat Peking het eerst wat gerichter gaat aanpakken. Dat wordt hier een dynamisch zero covidbeleid genoemd, wat betekent dat ze een bepaalde wijk gaan afsluiten en niet meteen de hele stad of het hele district. Dat is namelijk ook wel ingrijpend. We gaan het merken.'

Lees ook | Olieprijs onder 100 dollar door Chinese lockdowns


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen