Internationaal26 apr '22 06:40

Noord-Korea voert dreiging met kernwapens op

Auteur: BNR Webredactie

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft aangekondigd dat het land zijn kernprogramma gaat versnellen. Kim deed de mededeling tijdens de militaire parade op maandag ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van het Koreaanse Volksleger, waarvan het plaatsvinden dinsdag werd bevestigd door Noord-Koreaanse staatsmedia.

Lees ook | Noord-Korea test opnieuw raketten

'De nucleaire macht van de republiek moet klaarstaan om op elk moment zijn missie van unieke afschrikking uit te voeren', zei Kim. 'Als wat voor strijdkrachten dan ook de fundamentele belangen van onze natie proberen binnen te dringen, zullen onze kernmachten gedwongen worden onverwachts een tweede missie uit te voeren', voegde hij eraan toe.

(ANP / Associated Press)

Tijdens de parade werd ook de Hwasong-17 getoond, de grootste intercontinentale ballistische raket die Noord-Korea voor zover bekend heeft. Vorige maand werd de Hwasong-17 voor het eerst gedeeltelijk getest, maar de Zuid-Koreaanse autoriteiten denken niet dat Noord-Korea al met succes een volledige test met de raket heeft kunnen uitvoeren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen