
Als de EU dat wel zou doen, zou het Rees-Mogg verbazen, omdat dat 'niet noodzakelijkerwijs een stap is die gunstig voor hen is'. Rees-Mogg wijst erop dat ook Europese consumenten dan geraakt worden. 'Een grote leverancier uitsluiten is zelfverwonding. Wil de EU dat? Het kan, maar het lijkt me niet heel waarschijnlijk.'
Lees ook | Premier Johnson Brexitafspraken Noord-Ierland onhoudbaar
De afgelopen week is de retoriek over de Brexitafspraken rond Noord-Ierland weer opgelaaid. Het Verenigd Koninkrijk klaagt al langer dat die afspraken niet werkbaar zijn. Er is afgesproken dat goederen die vanuit Groot-Brittannië naar Noord-Ierland worden vervoerd aan grenscontroles moeten worden onderworpen om zo te voorkomen dat er een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland ontstaat. Dat mag namelijk niet volgens het Goedevrijdagakkoord tussen pro-Ierse katholieken en pro-Britse protestanten.
Lees ook | Verkiezingswinst Sinn Fein in Noord-Ierland historisch
Londen zinspeelt nu opnieuw op het opzeggen van dit deel van de Brexitafspraken en klaagt over de onwrikbare houding van de EU. Brussel noemt de houding van de Britten op zijn beurt chantage.