Internationaal30 mei '22 06:07

Neergestort vliegtuig van Tara Air in Nepal gevonden

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

De plek in Nepal waar zondag een klein vliegtuig met 22 mensen neerstortte is 'fysiek gelokaliseerd', heeft een woordvoerder van het Nepalese leger maandag op Twitter bekendgemaakt. Ook tweette hij een foto van de plek van de crash, waarop brokstukken van het vliegtuig te zien zijn.

Het toestel van de particuliere luchtvaartmaatschappij Tara Air verdween zondag van de radar tijdens een binnenlandse vlucht van de toeristische stad Pokhara naar het circa 70 kilometer noordelijker gelegen Jomsom.

Famlieleden van passagiers aan boord van het vermiste vliegtuig van Tara Air in Nepal.
Famlieleden van passagiers aan boord van het vermiste vliegtuig van Tara Air in Nepal. (ANP / AFP)

De zoektocht naar de plek van de crash werd zondagavond gestaakt vanwege intredende duisternis, maar werd maandagochtend hervat. De Nepalese autoriteiten bevestigden zondag al dat het toestel neerstortte in de bergen in het district Mustang, niet ver van de eindbestemming van de vlucht.

Lees terug | Vliegen in Nepal: levensgevaarlijk

Aan boord waren negentien passagiers en drie bemanningsleden. De Nepalese politie maakte zondag melding van zes buitenlanders aan boord: vier uit India en twee uit Duitsland. Op dezelfde route vloog in februari 2016 een toestel van Tara Air tegen een berg en verloren de 23 inzittenden het leven.

Moeilijke verbindingen

Jomsom in de Himalaya is slechts 20 minuten vliegen van Pokhara. In het bergachtige land wordt steeds meer gevlogen door de moeilijke verbindingen over land en de komst van toeristen. Maar de Nepalese luchtvaartmaatschappijen hebben een slechte naam op het gebied van veiligheid. Bovendien verandert het weer in het hooggebergte vaak plotseling en onverwacht, wat vliegen gevaarlijk maakt. De Europese Unie weert alle Nepalese luchtvaartmaatschappijen uit het Europese luchtruim omdat ze onveilig te werk zouden gaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen