Internationaal31 mei '22 06:05

Shanghai bouwt na maanden lockdown af

Auteur: BNR Webredactie

De versoepeling van de lockdown in de Chinese stad Shanghai op 1 juni wordt nog verder uitgebreid dan maandag in eerste instantie werd aangekondigd. Winkelcentra en overige winkels mogen weer open en inwoners van gebieden met de status 'laag risico' mogen weer naar hun werk, melden de lokale autoriteiten dinsdag.

Ook wordt het aantal binnenlandse vluchten naar de stad uitgebreid, meldt plaatsvervangend burgemeester Zong Ming van de stad. In openbare ruimtes geldt nog wel een maximale capaciteit van 75 procent. Ook moet bij binnenkomst een negatieve PCR-test worden getoond die maximaal 72 uur oud is.

Image
(ANP / AFP)

Shanghai maakte maandag bekend dat de lockdown tegen het coronavirus vanaf woensdag wordt opgeheven. Het was al bekend dat mensen vanaf dan weer zonder geldige reden hun huis mogen verlaten en dat het openbaar vervoer wordt opgestart. Daar komen nu dus nog enkele versoepelingen bij.

Lees ook | Peking versoepelt coronamaatregelen

Voedseltekorten

De stad zit sinds 1 april in een strenge lockdown om het coronavirus te bestrijden. Mensen mochten hun huis niet uit, wat leidde tot voedseltekorten voor veel inwoners van Shanghai. Na een aantal weken werden de regels wel versoepeld. Sindsdien golden de strengste regels alleen nog voor wijken waar recentelijk besmettingen waren vastgesteld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen