Internationaal8 jun '22 16:27

Dode en gewonden door inrijden auto op menigte in Berlijn

Auteurs: anp en Joëlle Baelde

Een personenauto is woensdag in het centrum van de Duitse hoofdstad Berlijn ingereden op een menigte. Daardoor is zeker één dode gevallen en zijn ongeveer tien mensen gewond geraakt. Volgens de brandweer verkeren vijf gewonden in levensgevaar en zijn drie anderen ernstig gewond. De politie zegt dat de 29-jarige bestuurder van het voertuig is aangehouden en dat het gaat om een in Berlijn woonachtige 'Duits-Armeniër'.

(@Scott R Gill (Twitter))

Bekentenis

De automobilist die is opgepakt voor het inrijden op een menigte in Berlijn, heeft in de auto een brief met een betekenis achtergelaten. De Duitse krant Bild meldt dat en citeert een onderzoeker die zegt dat er geen sprake is van een ongeval. Wat er precies in de brief staat, is niet duidelijk, zegt correspondent Bertus Bouwman tegen BNR.

Een 51-jarige lerares is omgekomen

Bij het incident van woensdagochtend kwam een vrouw om het leven. Negen mensen raakten ernstig gewond. Van hen verkeren er zes in kritieke toestand. 'Het overleden slachtoffer is een 51-jarige lerares, die op pad was met een groep schoolkinderen.' Zij komen volgens het Duitse persbureau DPA niet uit Berlijn.

De verdachte zit vast voor verhoor. De 29-jarige bestuurder is een Duits-Armeense inwoner van Berlijn. Hij reed in Charlottenburg, een wijk in het centrum van Berlijn, in op mensen op de stoep. Zijn auto kwam ongeveer 200 meter verderop tot stilstand in de etalage van een winkel.

Eerdere terreuractie

Het incident had plaats in de wijk Charlottenburg, in de buurt van de Gedächtniskirche. Niet ver van die plek reed een Tunesiër in 2016 tijdens een kerstmarkt met een gestolen vrachtwagen in op een menigte. Door die terreuractie kwamen elf mensen om het leven. Een andere persoon die zwaargewond raakte, overleed in oktober 2021.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen