Internationaal21 jun '22 14:08Aangepast op 21 jun '22 14:45

Spaans cabinepersoneel Easyjet kondigt negendaagse staking aan

Auteurs: Jorn Lucas en Reuters

Cabinepersoneel van EasyJet in Spanje heeft een negendaagse staking aangekondigd in juli. Op deze manier willen de vakbonden de vastgelopen cao-onderhandelingen vlottrekken. De stakingsdagen staan gepland worden opgeroepen voor 1, 2, 3, 15, 16, 17, 29, 30 en 31 juli, voor de luchthavens van Barcelona-El Prat, Malaga en Palma de Mallorca.

Volgens de bonden liggen de salarissen van het personeel in Spanje een stuk lager dan in andere landen. 'Momenteel hebben easyJet-bemanningsleden in Spanje een basissalaris van 950 euro, wat 850 euro minder is dan het basissalaris in Frankrijk of Duitsland', aldus een vakbondswoordvoerder op een persconferentie.

Lees ook | Grote staking legt Brits treinverkeer stil

Eerder al kondigde personeel van RyanAir ook al aan het werk neer te zullen leggen in de zomer. Deze staan gepland voor 24, 25, 26 en 30 juni en 1 en 2 juli.

Geschrapte Schipholvluchten

Lees ook | EasyJet schrapt vluchten Schiphol

EasyJet kondigde gisteren aan dat het aantal vluchten via Schiphol en Gatwick fors wordt verminderd vanwege het tekort aan personeel op beide luchthavens, twee van de grootste bases voor EasyJet.

Spanje is een van de belangrijkste seizoensmarkten voor de Britse lowcostmaatschappij, die ook een van de belangrijkste bronnen van verkeer voor het Spaanse luchthavenbedrijf Aena.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen