Internationaal4 jul '22 19:56Aangepast op 4 jul '22 20:23

Schietpartij bij onafhankelijkheidsparade in Chicago: zeker 6 doden

Auteur: BNR Webredactie

Bij een schietpartij tijdens een optocht in een voorstad van Chicago zijn zeker vijf doden gevallen, melden Amerikaanse media. De parade in Highland Park was op de Amerikaanse nationale feestdag 4 juli, waarop de onafhankelijkheid wordt gevierd. De politie zoekt nog met man en macht naar de schutter, die een jonge blanke man zou zijn. Hij schoot vanaf een dak.

Volgens autoriteiten zijn zeker 24 gewonden in ziekenhuizen opgenomen. De parade werd meteen beëindigd. Ook festiviteiten in de omgeving zijn afgeblazen.

De politie roept mensen op om weg te blijven uit het gebied. Burgers worden opgeroepen om binnen te blijven. Het wapen waarmee geschoten zou zijn, is gevonden.

Het evenement in Highland Park was slechts tien minuten begonnen, toen er schietgeluiden werden gehoord. Toen de eerste schoten vielen, stoven paradedeelnemers en toeschouwers in blinde paniek uiteen, is op videobeelden te zien. Over de achtergrond van het incident is nog niets bekend.

Congresslid Brad Schneider, die verantwoordelijk is voor het stadsdistrict, uit op Twitter zijn condoleances aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Andere schietpartijen

De schietpartij op Onafhankelijkheidsdag komt terwijl veel Amerikanen andere recente bloedbaden in de Verenigde Staten nog vers in het geheugen hebben, zoals de massamoord op 24 mei waarbij negentien schoolkinderen en twee leraren omkwamen op een basisschool in Uvalde, Texas, en de aanval van 14 mei waarbij tien mensen stierven in een supermarkt in Buffalo, New York.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen