Internationaal10 jul '22 13:48

TUI: Dit jaar recordaantal vakanties naar Griekenland; Griekse economie profiteert

Auteurs: BNR Webredactie, ANP en Reuters

Reisorganisatie TUI voorspelt dit jaar een recordaantal toeristen naar Griekenland te brengen, meldt persbureau Reuters. Hoofd communicatie Aage Duenhaupt van TUI verwacht dat zo'n 3 miljoen vakantiegangers met TUI naar het Zuid-Europese land afreizen. Het oude record staat op 2,8 miljoen toeristen in 2019.

(ANP / Hollandse Hoogte / Kim van Dam)

Toerisme zorgt voor ongeveer 20 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in Griekenland, en is daarmee één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de economie van het land. Mocht de voorspelling van TUI uitkomen, dan helpt het de Griekse economie uit een dal klimmen. Het Zuid-Europese land kampt met de gevolgen van de staatsschuldcrisis, en natuurlijk de coronacrisis.

Nu al economische groei

Het ANP schrijft dat de grote aantallen toeristen in Griekenland nu al zorgen voor economische groei. Dat zei president Yannis Stournaras van de Griekse centrale bank. Er werd aanvankelijk gerekend op een groei van 3,2 procent dit jaar, maar dat percentage moet wellicht worden bijgesteld.

Daarnaast is Griekenland een stuk minder afhankelijk van Russisch gas dan veel andere Europese landen, waardoor het weinig last heeft van de dreiging van Rusland om de gaskraan dicht te draaien. Stournaras zegt dat de economische groei dan wel lager zou uitvallen, maar dat van economische krimp geen sprake zal zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen