Internationaal21 jul '22 16:52

Amerikaanse president Biden besmet met coronavirus

Auteur: BNR Webredactie

De Amerikaanse president Joe Biden (79) is besmet met het coronavirus. Hij is positief getest en vertoont zeer milde symptomen, meldt het Witte Huis. 'Hij voelt zich goed', zegt zijn vrouw Jill Biden.

Biden werd gevaccineerd en kreeg ook twee boosters. Hij neemt nu Paxlovid, een antiviraal medicijn. Hij zal zich afzonderen in het Witte Huis en al zijn taken gedurende die tijd volledig blijven uitvoeren, aldus de verklaring.

First lady Jill Biden vertelde verslaggevers in Detroit, Michigan, op donderdagochtend dat haar man 'zich goed voelt.' 'Ik heb hem een paar minuten geleden gesproken, het gaat goed met hem,' zei Jill Biden. Ze testte negatief op Covid op donderdag, zei haar kantoor.

Het Witte Huis legde de volgende verklaring af:

Vanmorgen testte president Biden positief voor COVID-19. Hij is volledig gevaccineerd en tweemaal geboosterd en ervaart zeer milde symptomen. Hij is begonnen met het innemen van Paxlovid. In overeenstemming met de CDC-richtlijnen zal hij zich in het Witte Huis isoleren en al zijn taken gedurende die tijd volledig blijven uitvoeren. Hij heeft vanochtend telefonisch contact gehad met leden van de staf van het Witte Huis en zal vanochtend via de telefoon en Zoom vanuit de residentie deelnemen aan zijn geplande vergaderingen in het Witte Huis.

In overeenstemming met het protocol van het Witte Huis voor positieve COVID-gevallen, dat verder gaat dan de CDC-richtlijnen, zal hij in isolatie blijven werken tot hij een negatieve testuitslag heeft.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen