Internationaal24 jul '22 10:40

Duizenden inwoners van Californië geëvacueerd om bosbrand

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

De autoriteiten in de Amerikaanse staat Californië hebben duizenden mensen bevolen om te evacueren vanwege een grote bosbrand nabij het natuurpark Yosemite, melden Amerikaanse media. De brand brak vrijdagmiddag (lokale tijd) uit en heeft zich verspreid tot een gebied van ruim 2500 hectare.

Volgens de brandweer zijn zaterdagochtend ruim zesduizend mensen uit de omgeving geëvacueerd. Zo'n tweeduizend gebouwen worden door het vuur bedreigd, waaronder woningen en gebouwen van bedrijven. Tot nu toe zijn zeker tien gebouwen in vlammen opgegaan en nog eens vijf gebouwen zijn beschadigd geraakt. De brandweer heeft het vuur op nog geen enkele plek onder controle. Volgens brandweerlieden gedraagt het vuur zich 'explosief', wat inhoudt dat er onder meer veel rook bij vrijkomt.

2000 hectare

Eerder deze maand brak ook al een grote bosbrand uit nabij het natuurpark. Die brand verspreidde zich over een gebied van zo'n 2000 hectare. Inmiddels heeft de brandweer het vuur in ruim de helft van dat gebied onder controle.

Lees ook | Noorderwind komt te vroeg in Griekenland: zware bosbranden rondom Athene


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen