Internationaal7 aug '22 10:42Aangepast op 7 aug '22 11:22

Trump tijdens conferentie meest geliefd als Republikeinse presidentskandidaat

Auteur: ANP

De populairste keuze om namens de Republikeinen mee te doen aan de verkiezingen van 2024, is de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Dat blijkt uit de peiling op de slotdag van de conferentie van vooraanstaande Amerikaanse conservatieven, de Conservatieve Politieke Actie Conferentie (CPAC), in Dallas.

45e president van de VS Donald J. Trump spreekt tijdens CPAC Texas 2022-conferentie in Hilton Anatole
45e president van de VS Donald J. Trump spreekt tijdens CPAC Texas 2022-conferentie in Hilton Anatole (ANP / Lev Radin / Pacific Press via ZUMA Press Wire)

Bijna iedereen - 99 procent - van de ongeveer duizend aanwezigen staat volgens de peiling achter Trump. De voormalige president is de eerste keuze van 69 procent van de aanwezigen. De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, volgt met 24 procent van de stemmen. In een scenario waarin Trump zich niet verkiesbaar zou stellen, is DeSantis wel de overduidelijke keuze met 65 procent van de stemmen. In dat geval zou Trumps zoon Donald Trump Jr. de tweede keuze van de stemmers zijn.

De peiling is niet officieel, maar geeft wel aan wat het huidige sentiment onder Republikeinse en conservatieve stemmer is.

Presidentskandidaat

Trump heeft nog niet officieel bekendgemaakt of hij zich tijdens de presidentsverkiezingen van 2024 weer verkiesbaar stelt, maar heeft hier wel met regelmaat naar gehint. Zo deed hij ook in zijn toespraak op een conservatieve bijeenkomst. 'We moeten het mogelijk weer doen', zei Trump.

Lees ook | Belangrijkste bijeenkomst voor conservatief Amerika van start


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen