Internationaal18 aug '22 18:03

EU niet geslaagd in temperen spanning op Balkan

Auteurs: Reuters en Julian Verbeek

Het is buitenlandvertegenwoordiger van de EU Josep Borrell niet gelukt om een akkoord te sluiten tussen de leiders van Kosovo en Servië. De partijen hebben wel aangekondigd verder in gesprek te blijven.

Het is buitenlandvertegenwoordiger van de EU Josep Borrell niet gelukt om een akkoord te sluiten tussen de leiders van Kosovo en Servië.
Het is buitenlandvertegenwoordiger van de EU Josep Borrell niet gelukt om een akkoord te sluiten tussen de leiders van Kosovo en Servië. (ANP / Associated Press)

De laatste weken laaide de spanning op tussen Servië en de van dat land onafhankelijk geworden Kosovo. Een conflict over nummerplaten dreigde te ontaarden in een hete oorlog. Uiteindelijk besloten de twee landen met elkaar in gesprek te gaan, onder begeleiding van Borrell.

Lees ook | Borrel bemiddelt in Servisch-Kosovaars conflict.

'Helaas zijn we niet tot een overeenkomst gekomen vandaag, maar dit is niet het einde van dit verhaal, beide leiders hebben ermee ingestemd dat het proces moet doorgaan en de gesprekken zullen de aankomende dagen worden hervat', zegt Josep Borrell.

Lees ook | Onrust bij grens Servië-Kosovo na kenteken-conflict


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen