Internationaal1 sep '22 10:40Aangepast op 5 okt '22 09:26

Comeback Sarah Palin in duigen door inheemse Amerikaan

Auteur: BNR Webredactie

De droom van Sarah Palin om een comeback te maken in de nationale politiek van de Verenigde Staten is in duigen gevallen. In de strijd om een congreszetel namens de staat Alaska verloor Palin van de democraat Mary Peltola, die als eerste inheemse Amerikaan de staat Alaska in het Huis zal vertegenwoordigen.

Het verlies van Palin is bijzonder, omdat ze wel de steun van oud-president Donald Trump krijgt. De afgelopen tijd hebben meerdere politici juist hun voorverkiezingen gewonnen, dankzij die steun van de oud-President. Peltola wist de steun van de Alaskanen te verkrijgen door vol in te zetten op het recht op abortus.

(ANP / AFP)

Lees ook | Trump drukt stempel op voorverkiezingen Republikeinen

Palin krijgt nieuwe kans

Overigens zal de zetel tijdelijk door de democraat worden ingevuld, omdat de plek vrij kwam vanwege het overlijden van afgevaardigde Don Young, die met 49 jaar de langst dienende Republikein in het Huis was. officiële verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden. Dan zal Peltola haar plek in de Amerikaanse Tweede Kamer moeten verdedigen en krijgt Palin een nieuwe kans.

Lees ook| Biden zegt voor tweede termijn te gaan

Palin was eerder gouverneur van Alaska, maar ook de 'running mate' van John McCain in 2008. Bij die verkiezingen verloren McCain en Palin van Barack Obama en zijn toenmalige running mate Joe Biden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen