Internationaal1 sep '22 14:29Aangepast op 1 sep '22 15:04

Boris Johnson voorziet positieve uitkomst van oorlog Oekraïne

Auteur: BNR Webredactie

De Britse premier Boris Johnson heeft gezegd dat het verminderen van de afhankelijkheid van Russische energie, een goed resultaat zou zijn van de oorlog in Oekraïne. 'Van deze catastrofe kan denk ik dat iets goeds komen, in de zin dat Europa onafhankelijk kan worden van Russische brandstoffen.'

Johnson zei dat Europa 'niet langer kwetsbaar zal zijn voor zijn chantage', en dat het Verenigd Koninkrijk de nodige stappen zal zetten om 'energie-onafhankelijk' te worden.

Tekst gaat verder onder de Tweet

Boris Johnson zei dit tijdens een bezoek aan een kerncentrale in Oost-Engeland. Het was tevens een van zijn laatste speeches als premier, maandag wordt bekend wie hem gaat opvolgen.

Lees ook | Wie volgt Boris Johnson op als premier van Groot-Brittannië?

Afgelopen weekend kondigde de scheidend premier van het VK extra steunmaatregelen voor Britten, vanwege de hoge energieprijs. Britse huishoudens gaan deze winter bijna drie keer meer betalen om hun huizen te verwarmen in vergelijking met een jaar geleden. Een schokkende prijsstijging voor miljoenen Britten die al moeite hebben om hun dagelijkse boodschappen te betalen.

(ANP / AFP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen