Internationaal14 okt '22 14:55

Spanningen Noord-Korea groter: artilleriegranaten bij grens Zuid-Korea beland

Auteur: BNR Webredactie

Noord-Korea heeft de spanningen met Zuid-Korea verder opgevoerd door honderden artilleriegranaten af te vuren bij de grens met Zuid-Korea, zo meldt het leger van Zuid-Korea. Een dag eerder werd een ballistische raket afgevuurd en vlogen er tien Noord-Koreaanse gevechtsvliegtuigen bij de grens.

De artillerie werd afgevuurd in de wateren voor de oost- en westkust van Noord-Korea. De granaten kwamen uiteindelijk terecht in bufferzones ten noorden van de maritieme grens tussen de twee landen.

Noord-Korea heeft de spanningen met Zuid-Korea verder opgevoerd door honderden artilleriegranaten af te voeren bij de grens met Zuid-Korea, zo meldt het leger van Zuid Korea.
Noord-Korea heeft de spanningen met Zuid-Korea verder opgevoerd door honderden artilleriegranaten af te voeren bij de grens met Zuid-Korea, zo meldt het leger van Zuid Korea. (ANP / Associated Press)

De nationale veiligheidsraad in Zuid-Korea veroordeelt het regime in Pyongyang voor het laten oplopen van de spanningen. Ook stelt de raad dat Noord-Korea in overtreding is van een pact uit 2018 dat 'vijandige acties' in het grensgebied verbiedt.

Lees ook | Raketlanceringen Noord-Korea zijn tactische nucleaire oefening

Zuid-Korea vindt dat het voortbestaan van het pact nu volledig in handen is van Pyongyang. Noord-Korea heeft in de afgelopen weken meermaals rakettesten uitgevoerd, waardoor wordt gevreesd voor de eerste Noord-Koreaanse nucleaire test sinds 2017.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen