Internationaal13 okt '22 14:27

Macron wil geen wereldoorlog

Auteur: Julian Verbeek

Als het aan de Franse president Emmanuel Macron ligt ontaardt het conflict in Oekraïne niet in een wereldoorlog. Dat statement deed hij op Twitter, waarmee hij de grote hoeveelheid geavanceerde wapens die hij Oekraïne heeft beloofd lijkt te willen nuanceren.

Als het aan de Franse president Emmanuel Macron ligt, ontaardt het conflict in Oekraïne niet in een wereldoorlog.
Als het aan de Franse president Emmanuel Macron ligt, ontaardt het conflict in Oekraïne niet in een wereldoorlog. (ANP / AFP)

In samenwerking met de Denen zullen de Fransen houwitsers doneren aan Oekraïne in hun strijd tegen de Russen. Daarnaast beloofde hij de Oekraïners nieuwe radar- en luchtafweersystemen. 'De intensiteit van de Russische bombardementen in Oekraïne is veranderd, daarom moeten wij onze militaire aanwezigheid in Oost-Europa opschalen.'

Lees ook | Overleg Poetin en Erdogan is voor eer en glorie van Turkse president.

Maar de Gallische leider nuanceert deze leveranties door te stellen dat de Fransen enkel 'Oekraïne helpen zich te verdedigen op haar eigen grondgebied, niet om Rusland aan te vallen'. Hij roept zijn Russische ambtsgenoot op 'deze oorlog te stoppen en de territoriale integriteit van Oekraïne te erkennen'.

Lees alle updates over het conflict in Oekraïne in ons liveblog.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen