Internationaal26 okt '22 06:00

Ontmoeting Sunak en Biden tijdens G20

Auteur: ANP

De nieuwe Britse premier Rishi Sunak en de Amerikaanse president Joe Biden zullen elkaar persoonlijk ontmoeten op de komende G20-top, volgende maand in Indonesië. Dat heeft een woordvoerder van Downing Street gezegd. Sunak en Biden hebben elkaar al eerder telefonisch gesproken.

De leiders bespraken onder meer de onderlinge samenwerking, zowel bilateraal als in regio's als de Indo-Pacific, waar beide landen in het kader van het AUKUS-pact zich inspannen om de invloed van China te beteugelen, aldus de Britse woordvoerder. In september 2021 sloten de VS, het VK en Australië het AUKUS-pact om 'de veiligheid en stabiliteit in het werelddeel Azië-Pacific te garanderen'.

Lees ook | Wie is Rishi Sunak, de derde Britse premier in twee maanden?

Sunak en Biden waren het ook eens over de noodzaak de overeenkomst van Belfast, ook wel het Goede Vrijdag-akkoord genoemd, te behouden. Dit akkoord maakte in 1998 een einde aan het decennialange geweld tussen de Ierse nationalisten en pro-Britse loyalisten in Noord-Ierland.

De nieuwe Britse premier Rishi Sunak en de Amerikaanse president Joe Biden zullen elkaar persoonlijk ontmoeten op de komende G20-top, volgende maand in Indonesië.
De nieuwe Britse premier Rishi Sunak en de Amerikaanse president Joe Biden zullen elkaar persoonlijk ontmoeten op de komende G20-top, volgende maand in Indonesië. (ANP / Camera Press Ltd)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen