Internationaal29 okt '22 14:20

GM stopt tijdelijk advertenties op Twitter na overname Elon Musk

Auteur: ANP

De Amerikaanse autobouwer General Motors stopt tijdelijk met adverteren op Twitter nadat het sociale medium is overgenomen door Elon Musk.

Het hoofdkwartier van Twitter.
Het hoofdkwartier van Twitter. (Anadolu Agency)

De grootste Amerikaanse autofabrikant zegt dat het in gesprek is met Twitter 'om de richting van het platform onder zijn nieuwe eigenaar te begrijpen. Zoals de normale gang van zaken is met een aanzienlijke verandering in een mediaplatform, hebben we onze betaalde advertenties tijdelijk onderbroken.'

Lees ook | Elektrische auto's stuwen omzet General Motors naar recordhoogte

De overname van Twitter door Musk blijft druk over de tongen gaan. Zo wordt gespeculeerd dat Musk de regels zou versoepelen en mogelijk zelfs voormalig VS-president Donald Trump opnieuw zou toelaten. De Republikein was verbannen nadat hij volgens Twitter zou hebben opgeroepen tot geweld en de bestorming van het Capitool zou hebben aangemoedigd. 'Humor is voortaan legaal op Twitter', tweette Musk vrijdagmiddag (lokale tijd).

Twitter krijgt ook een adviesraad die beslissingen neemt over de inhoud van tweets en blokkades van accounts, aldus Musk. De rijkste man ter wereld wil dat er mensen met allerlei verschillende standpunten plaatsnemen in die raad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen