Internationaal2 nov '22 13:51

Sunak draait en gaat toch naar klimaattop

Auteur: ANP

De Britse premier Rishi Sunak gaat volgende week toch naar de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Egypte. Sunak besloot eerder de COP27-conferentie over te slaan om zich te richten op 'dringende' binnenlandse kwesties. Na een storm van kritiek heeft de premier nu besloten toch te gaan.

Oppositie en klimaatorganisaties reageerden woedend op Sunaks besluit om de top in Egypte niet zelf bij te wonen. Daarop werd bekendgemaakt dat het plan werd heroverwogen. De premier laat via Twitter weten COP27 bij te wonen omdat er maatregelen tegen klimaatverandering nodig zijn en 'er geen energiezekerheid is zonder te investeren in duurzame energiebronnen'.

Lees ook | 'Het rommelt al in de verte voor Rishi Sunak'

Tekst gaat verder onder de tweet

Sunak werd vorige week de derde premier van het Verenigd Koninkrijk in een jaar tijd. Zijn voorganger Liz Truss moest opstappen na wekenlange kritiek op haar economische beleid. Een van de dringende binnenlandse kwesties waar Sunak zich nu op wilde richten, was het samenstellen van een nieuw economisch plan met zijn minister van Financiën Jeremy Hunt. Dat moet 17 november worden gepresenteerd.

Johnson naar COP26

Dinsdag werd bekend dat oud-premier Boris Johnson naar de klimaattop gaat. Onder zijn leiding vond vorig jaar de vorige klimaattop COP26 plaats in het Schotse Glasgow. 'Ik ben uitgenodigd door de Egyptenaren', zegt hij in gesprek met Sky News. 'Ik wil het hebben over hoe ik de dingen zie en hoe wij de dingen in het Verenigd Koninkrijk zien.' Johnson vindt dat landen met ambitieuzere klimaatplannen te komen.

De Britse premier Rishi Sunak gaat toch naar de klimaatconferentie van de Verenigde Naties. Sunak besloot eerder de COP27 over te slaan om zich te richten op 'dringende' binnenlandse kwesties. Na een storm van kritiek heeft de premier nu besloten toch te gaan.
De Britse premier Rishi Sunak gaat toch naar de klimaatconferentie van de Verenigde Naties. Sunak besloot eerder de COP27 over te slaan om zich te richten op 'dringende' binnenlandse kwesties. Na een storm van kritiek heeft de premier nu besloten toch te gaan. (ANP / AFP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen