Internationaal4 nov '22 14:07Aangepast op 4 nov '22 17:14

'Trump kondigt 14 november comeback aan'

Auteur: Jorn Lucas

Voormalig president Donald Trump zal op 14 november aankondigen mee te doen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Dat melden meerdere bronnen aan Axios, zo schrijft Reuters. Na de bekendmaking zou Trump direct meerdere politieke bijeenkomsten gaan bijwonen.

Voormalig president Donald Trump zal 14 november aankondigen mee te doen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024.
Voormalig president Donald Trump zal 14 november aankondigen mee te doen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. (ANP / Associated Press)

Er gaan al langer geruchten dat Trump opnieuw president van de Verenigde Staten wil worden. Tijdens een bijeenkomst eerder deze week in de staat Iowa hintte Trump ook al op een comeback. 'En nu, om ons land succesvol, veilig en glorieus te maken, zal ik het zeer, zeer, zeer waarschijnlijk opnieuw doen', zei Trump toen, doelend op de komende presidentsverkiezingen van 2024.

Luister ook | Amerika Podcast - Midterms als stresstest voor de democratie

Aandacht vragen

Trump is al langer van plan om zijn kandidatuur kort na de midterm-verkiezingen van volgende week aan te kondigen. Mogelijk om potentiële rivalen voor de Republikeinse nominatie dwars te zitten, of om met de eer van de vermoedelijke Republikeinse overwining van de tussentijdse verkiezingen te strijken, schrijft Axios. 'Hij zal de aandacht op zichzelf willen vestigen', zegt correspondent Jan Postma. 'De onderzoeken die naar hem lopen worden een stuk lastiger als Trump presidentskandidaat is, dus dat zal ook meespelen.'

Of Trump ook écht op de verwachte datum, 14 november, zijn kandidatuur gaat bekendmaken kan ook nog afhangen van de resultaten van de verkiezingen op 8 november. 'Als die tegenvallen kan het zomaar zijn dat hij nog even wacht met zijn bekendmaking', denkt Postma.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen