Internationaal21 nov '22 19:22

Lufthansa zoekt tienduizenden nieuwe medewerkers

Auteur: ANP

Het Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa wil 20.000 extra werknemers in dienst nemen. Nu de luchtvaartindustrie sterk herstelt van de coronacrisis kampt het bedrijf echter met ernstige personeelstekorten.

Lees ook | Lufthansa rekent op verdubbeling van de winst

Lufthansa kijkt naar meer werknemers in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en België. Het gaat om piloten, cabinepersoneel, technici en IT-specialisten. Tijdens de pandemie werd juist nog het mes gezet in het personeelsbestand vanwege de zware verliezen. Lufthansa telde eind september 108.000 werknemers. Dat waren er eind 2019 nog 138.000. Lufthansa moest zelfs door de Duitse overheid gered worden van de ondergang.

Lees ook | Piloten Lufthansa dreigen met staking

Het Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa wil 20.000 extra werknemers in dienst nemen.
Het Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa wil 20.000 extra werknemers in dienst nemen. (Unsplash)

Optimisme en stakingen

'Om vooraan te kunnen staan in de industrie hebben we gemotiveerd en toegewijd personeel nodig voor een reeks taken en uitdagingen', aldus Lufthansa-personeelschef Michael Niggemann in een verklaring. Topman Carsten Spohr zei onlangs dat Lufthansa de pandemie achter zich heeft gelaten en dat optimistisch wordt gekeken naar de toekomst. Lufthansa is inmiddels weer winstgevend. Het bedrijf met ook de merken Eurowings, Austrian, Swiss en Brussels Airlines kampte afgelopen zomer met stakingen uit onvrede over personeelstekorten en loon.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen