Internationaal22 nov '22 13:50

Russische komieken spreken Poolse president op avond raketinslag

Auteurs: Reuters en Jorn Lucas

De Poolse president Andrzej Duda heeft een minutenlang gesprek gevoerd met twee Russische komieken die zich voordeden als de Franse president Emmanuel Macron. Het gesprek vond plaats op de dezelfde avond dat een raket insloeg in een Pools dorp net over de grens met Oekraïne.

De Poolse president  Andrzej Duda heeft een minutenlang gesprek gevoerd met twee Russische komieken die zich voordeden als de Franse president Emmanuel Macron. Het gesprek vond plaats op de dezelfde avond dat een raket insloeg in een Pools dorp net over de grens met Oekraïne.
De Poolse president Andrzej Duda heeft een minutenlang gesprek gevoerd met twee Russische komieken die zich voordeden als de Franse president Emmanuel Macron. Het gesprek vond plaats op de dezelfde avond dat een raket insloeg in een Pools dorp net over de grens met Oekraïne. (ANP / dpa Picture-Alliance)

Lees ook | Raketinslag Polen 'minder brisant en ingewikkeld'

Een opname van het ruim zeven minuten durende gesprek is online gezet door de Russische komieken Vovan en Lexus. Daarin is te horen hoe de Poolse president in het Engels spreekt met de beller, die probeert een Frans accent na te bootsen. 'Emmanuel, geloof me, ik ben extra voorzichtig', zegt Duda tegen de beller. 'Ik wil geen oorlog met Rusland en geloof me, ik ben extra voorzichtig, extra voorzichtig.'

Niet de eerste keer

Het is de tweede keer dat de grappenmakers erin zijn geslaagd door te dringen tot het kantoor van Duda. De Poolse regering gaat onderzoek doen naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. In 2020 deden ze zich voor als VN-secretaris-generaal Antonio Guterres.

Vovan en Lexus staan ​​er in Rusland om bekend beroemdheden en politici te bestoken met neptelefoontjes. In het verleden zijn onder andere Macron, de Britse zanger Elton John en de voormalige Britse premier Boris Johnson voor de gek gehouden.

Blijf hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Oekraïne


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen