Internationaal8 dec '22 17:20

Iran schiet vrouwen in geslacht, borsten en gezicht bij protest

Auteur: Julian Verbeek

Bij demonstraties tegen het regime in Iran beschieten veiligheidsdiensten vrouwelijke demonstranten in het gezicht, borsten en geslacht. De Britse krant The Guardian schrijft dat er reden is om aan te nemen dat dit opzettelijk is.

Bij de bloedige demonstraties in Iran beschieten veiligheidsdiensten vrouwelijke demonstranten in het gezicht, borsten en geslacht. De Britse krant The Guardian schrijft dat er reden is om aan te nemen dat dit opzettelijk is.
Bij de bloedige demonstraties in Iran beschieten veiligheidsdiensten vrouwelijke demonstranten in het gezicht, borsten en geslacht. De Britse krant The Guardian schrijft dat er reden is om aan te nemen dat dit opzettelijk is. (ANP / Associated Press)

Waar mannen wonden hebben in hun benen, ruggen en achterwerk, daar zien Iraanse dokteren vrouwen binnen komen met verwondingen op andere plekken. Een dokter uit de stad Isfahan zegt dat de Iraanse diensten 'de schoonheid van deze vrouwen willen vernietigen', schrijft The Guardian.

Lees ook | Oproep voor nieuw massaal protest tegen regime Iran

De Iraanse veiligheidsdiensten treden keihard op tegen de demonstraties. Ze gebruiken hierbij jachtgeweren met hagel die ze van zeer dichtbij op demonstranten afvuren. Op het internet zijn foto's te zien van mensen talloze diepe vleeswonden door deze korrels. Vrouwen zouden zich schamen voor hun verwondingen en daarom ziekenhuizen vermijden, met alle medische gevolgen van dien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen