Internationaal8 jan '23 13:43Aangepast op 8 jan '23 15:36

Rusland en Belarus gaan militaire trainingen intensiveren

Auteur: Remy Kock

Rusland en Belarus gaan gezamenlijke militaire trainingen intensiveren, zo schrijft Reuters. De ervaring die Russische troepen hebben opgedaan in Oekraïne - met de nadruk op geürbaniseerde oorlogsvoering - wordt daarvoor als ijkpunt gebruikt, aldus de Belarussische staatstelevisie.

Rusland en Belarus gaan gezamenlijke militaire trainingen intensiveren, zo schrijft Reuters. De ervaring die Russische troepen hebben opgedaan in Oekraïne - met de nadruk op geürbaniseerde oorlogsvoering - wordt daarvoor als ijkpunt gebruikt, aldus Belarussische staatstelevisie.
Rusland en Belarus gaan gezamenlijke militaire trainingen intensiveren, zo schrijft Reuters. De ervaring die Russische troepen hebben opgedaan in Oekraïne - met de nadruk op geürbaniseerde oorlogsvoering - wordt daarvoor als ijkpunt gebruikt, aldus Belarussische staatstelevisie. (ANP / Associated Press)

Het Belarussische ministerie van Defensie zei afgelopen donderdag dat Moskou en Minsk de gezamenlijke militaire activiteiten in Belarus hebben opgeschaald met meer wapens, militairen en gespecialiseerde materialen, zodat er gemakkelijker samen kan worden geoefend.

Lees ook | 'Tijdelijke wapenstilstand is een truc van de Russen'

De aankondiging komt precies op het moment dat Belarus ervan verdacht wordt als lanceerplatform te dienen voor een eventuele nieuwe Russische aanval op Oekraïne vanuit het noorden. Belarus staat Russische troepen sinds het begin van de oorlog namelijk toe om Oekraïne vanuit hun grondgebied binnen te trekken.

Intensiteit neemt toe

Volgens de Belarussische staatszender VoenTV oefenen de Russische en Belarussische troepen zonder onderbrekingen door. 'De intensiteit van trainingen neemt alleen maar toe', zo stelt de zender. 'Het doel is om klaar te zijn om terug te vechten tegen een eventuele agressor.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen